فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • دکتر فتاح ناظم صفحه 11
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین فضای سازمانی با بهره وری خدمات مدیران در سازمان های آموزشی، خدماتی، صنعتی، آموزش عالی، مالیاتی و امدادی به منظور ارایه الگوی مناسب مدیریتی بهره وری بر اساس فضای سازمانی است. جامعه پژوهشی شامل مدیران دبیرستانهای شهر تهران، مدیران شهرداری های شرق تهران، مدیران شرکت های صنایع پتروشیمی، مدیران بخش های مختلف دانشگاه آزاد منطقه 8، مدیران مالیاتی استان تهران و مدیران کمیته امداد شهر تهران می باشد. 245 نفر از مدیران دبیرستانها، 52 نفر از مدیران شهرداری ها، 349 نفر از مدیران صنایع پتروشیمی، 200 نفر از مدیران دانشگاه آزاد اسلامی، 208 نفر از مدیران سازمانهای مالیاتی و 154 نفر از مدیران کمیته امداد، به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه فضای سازمانی (لیتوین و استرینجر، 1968) و بهره وری (اسمیت و همکاران، 1998) می باشد. پرسشنامه های فضای سازمانی و بهره وری در بین گروه کارمندان اجرا شد که به ازای هر مدیر سه نفر از کارمندان آنها هر دو پرسشنامه را پر کردند. نتایج حاصل از روش رگرسیون چند متغیری نشان داد که:1-بین فضای سازمانی و بهره وری خدمات مدیران رابطه وجود دارد.
    2-الگوی ریاضی برای بهره وری خدمات مدیران بر اساس فضای سازمانی در سازمان های آموزشی، شهرداری ها، صنعتی، آموزش عالی، مالیاتی و امدادی به ترتیب به شرح زیر است:(62/22-) + فضای سازمانی 64/0 = بهره وری (1 (825/15-) + فضای سازمانی 73/0 = بهره وری (2 (19/29-) + فضای سازمانی 65/0 = بهره وری (3 (219/11-) + فضای سازمانی 85/0 = بهره وری (4 (04/10-) + فضای سازمانی 66/0 = بهره وری (5 (74/15-) + فضای سازمانی 63/0 = بهره وری (6
    کلیدواژگان: بهره وری، فضای سازمانی
  • پرویز بیرجندی، مانیا نصرتی نیا صفحه 37
    هدف از انجام این تحقیق بررسی و ارزیابی دوره کارشناسی ارشد رشته مترجمی زبان انگلیسی می باشد. با وجود اینکه حدودا هشت سال از تشکیل این دوره می گذرد اما از ابتدای تشکیل هیچ نوع ارزیابی از این رشته انجام نشده است. به منظور انجام ارزشیابی حاضر، بعد از مطالعه بیش از 30 مدل ارزشیابی ابتدا مدل 2002) CIPP (Stufflebeam, که برای این تحقیق مناسبتر از بقیه مدلها بود انتخاب شد و سوالات تحقیق بر اساس چهار قسمت این مدل (Context, Input, Process, and Product) به شرح زیر نوشته شدند:1- مهمترین مهارتهای زبانی(عمومی- آکادمیک) دانشجویان دوره کارشناسی ارشد رشته مترجمی زبان انگلیسی از نظر مدیران گروه، استادان و خود دانشجویان کدامند؟
    2- آیا برنامه آموزشی این دوره بر مبنای اهداف مصوبه شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم و آموزش عالی طرح ریزی و اجرا شده است؟ 3- آیا در مورد ارزیابی دانش ومیزان تسلط دانشجویان روی مهارتهای زبانی، بین نظر استادان و دانشجویان هماهنگی وجود دارد؟
    4- به عنوان شاخص ونشان دهنده میزان موفقیت یا عدم موفقیت این دوره، آیا بین دانش و مهارتهایی که دانشجویان در این دوره کسب می نمایند و میزان رضایت آنان رابطه ای وجود دارد؟
    اولین گام درجهت انجام این تحقیق نیاز سنجی جامعه ای بود که نیازها و اهداف دانشجویان، همچنین مشکلات زبانی و ترجمه ای آنها را در این دوره نشان دهند. این نیاز سنجی از طریق مشاهده کلاسی، انجام مصاحبه، تهیه و توزیع پرسشنامه ها در کلیه واحدهای دانشگاهی (سراسری و آزاد) که این رشته در آنها تدریس می شود (بغیر از واحد چابهار) انجام گرفت. بطور کلی اطلاعات بدست آمده حا کی از آن است که هدف اول این دوره آموزشی یعنی «تربیت مترجمان زبده در زمینه های علوم انسانی، علوم اجتماعی وغیره» که مورد نیاز جامعه می باشد چنا نکه باید وشاید تحقق پیدا نکرده است. بنظر می رسد که رفع این نا رسا یی نیاز به بررسی و انجام اقدامات اصلاحی نیاز دارد که امید می رود با راهنمایی و نظریات استادان و مسئولین امر به مرحله اجرا گذاشته شود.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، ارزشیابی کیفی، دوره کارشناسی ارشد رشته مترجمی زبان انگلیسی، مدل CIPP، مهارت زبان دوم، توانایی ترجمه
  • مجتبی محمدی صفحه 59
    پژوهش حاضر به مطالعه ی میزان روایی پیش بینی آزمون ورودی دانشگاه آزاد اسلامی درمیان دانشجویان گرایش های مختلف زبان انگلیسی می پردازد. به عبارت دیگر، این مطالعه ارتباط بین نمره علمی امتحان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی با میزان موفقیت دانشجویان در آن رشته ها را بررسی می کند تا دریابد آیا می توان از نمره آزمون ورودی دانشجویان میزان موفقیت تحصیلی آنان را پیش بینی کرد. به همین منظوراز میان 452 دانشجوی سال آخر، 282 دانشجو که در گرایش های مختلف زبان انگلیسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن تحصیل می کردند به روش تصادفی به عنوان نمونه ی پژوهش انتخاب شدند. سپس همه اطلاعات مربوط به نمره آنها در آزمون ورودی دانشگاه (شامل نمره ی دروس عمومی، اختصاصی، و نمره ی کل) به همراه معدل پایانی شش نیمسال اولیه ی آنها از مرکز آزمون و معاونت آموزشی دانشگاه جمع آوری شد. تحلیل آماری این اطلاعات با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که نمره ی کل دانشجویان ارزش پیش بینی بیشتری نسبت به نمره های دروس عمومی و اختصاصی آنها داشت. به علاوه، در میان سه گرایش موجود، دانشجویان رشته آموزش زبان انگلیسی (دبیری) دارای روایی پیش بینی بالاتری بودند. همچنین، در حالی که در میان دانشجویان پسر نمره ی دروس تخصصی زبان انگلیسی موفقیت تحصیلی آنها را بهتر پیش بینی می کرد، در میان دانشجویان دختر نمره ی کل آنها چنین ویژگی داشت.
    کلیدواژگان: آزمون ورودی دانشگاه، روایی پیش بینی، موفقیت تحصیلی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • حمید رضا فاطمی پور صفحه 73
    هدف از این مطالعه، ارزشیابی میزان اثربخشی ابزارهای مورد استفاده در یاددهی اندیشه ورز در آموزش زبان انگایسی بوده است. ابزار پژوهش شامل یک پرسشنامه محقق ساخته تصمیم گیری معلم است. جامعه آماری این پژوهش را استادان و دانشجویان گروه زبان انگایسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن(حدود 60 استاد و 2500 دانشجو) در سال تحصیلی1386-1385 تشکیل می دادند. نمونه پژوهش در این مطالعه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد که شامل 10 استاد و 251 دانشجو بود. این مطالعه از نوع توصیفی بوده و برای تحلیل دادهای پژوهش از روش تحلیل واریانس و به دست آوردن ضریب همبستگی میان متغیرها استفاده شده است. مقدار F به دست آمده از طریق روش تحلیل واریانس (12/8) نشان داد که تفاوت معنی داری در سطح 5./. میان دادهای به دست آمده از طریق به کارگیری ابزارهای مختلف اندیشه ورز وجود دارد. هم چنین، یافته های این مطالعه نشان داد که برخی از ابزارها در استخراج دادهای پایاتر کارایی بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: اندیشه ورزی، یاددهی اندیشه ورز، ابزارهای اندیشه ورزی، یادداشت های معلم، مشاهده همکار، باز خورد دانش آموزان
  • احمد یعقوبی صفحه 91
    این تحقیق به منظور مطالعه توانش برخورد لحظه ای با خطا ها ((Error Competence به عنوان یک متغیر جدید و مرتبط با ضعف ساختار زبانی دانشجویان زبان انجام شده است. توانش برخورد لحظه ای با خطا ها، به عنوان یکی از سطوح روانشناختی توانش توجیه خطا هاError Orientation))، به مفهوم آگاهی لحظه ای برای رویارویی صحیح با خطا ها و در نتیجه کا هش سطح آسیب پذیری از آنان است. از طرف دیگر توانش توجیه خطا ها، در مفهومی جامعتر، نشان دهنده چگونگی رویارویی زبان آموزان با خطا های زبانی است. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان زبان انگلیسی دانشکاه آزاد اسلامی واحد رودهن تشکیل می دهد. تعداد 200 نفر ازاین دانشجویان با روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای انتخاب و برای همکاری در این مطالعه دعوت شدند. در این پژوهش از دو ابزار استاندارد شده برای جمع آوری داده ها استفاده شد که عبارتند از پرسشنامه توانش برخورد لحظه ای با خطا هاSECQ)) وبخش ساختارزبان آزمون استاندارد تافل ((TOEFL. روش تحقیق در این مطالعه مقایسه ای و توصیفی است و هدف از آن یافتن ارتباط معنی دار میان دو متغیر توانش برخورد لحظه ای با خطا ها و توانش ساختار زبانی دانشجویان زبان در سطح پیشرفته است. این پژوهش باعث اثبات وجود ارتباطی معنی دار میان دو متغیر تحقیق شد به گونه ای که میزان همبستگی میان آنان 228/0 تعیین گردید که این مقدار مثبت و در سطح 01/0 معنی دار است. در نهایت این مطالعه راه را به منظور شناسایی توانش برخورد لحظه ای با خطاها به عنوان یک مهارت که نیاز به مدیریت و آموزش دارد هموار نموده است.
    کلیدواژگان: توانش برخورد لحظه ای با خطا ها، توانش توجیه خطا ها، توانش ساختار زبانی
  • فاطمه خونمری صفحه 111
    در مطالعه حاضر رابطه بین باورهای دانشجویان سطح بالای زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم و آگاهی فراشناختی وروش خواندن آنان مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه در دو مرحله انجام شد: در مرحله اول با استفاده از سه پرسشنامه سعی در یافتن ارتباط بین آگاهی فراشناختی و باورهای دانشجویان شده است و در مرحله دوم روش خواندن انها از طریق بلند فکر کردن، سوالهای برگشت به متن و مصاحبه مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که ارتباط مستقیمی بین متغیرهای باورهای خواندن و باورهای زبانی دانشجویان وجود دارد. نتیجه ی بخش دوم مطالعه نیز نشان داد که آگاهی فراشناختی نقش مهمی در انتخاب روش خواندن ندارد اما میتواند در تسهیل عمل خواندن موثر باشد. بطور کلی نتایج این مطالعه وجود ارتباط بین متغیرهای مورد تحقیق را ثابت میکند. این موضوع می تواند به این معنا باشد که در تدریس خواندن توجه به این متغیرها میتواند راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: باورها، روش خواندن، فراشناخت، آگاهی فراشناختی
  • مجید کفاشی صفحه 141
    مقاله حاضرحاصل مطالعاتی است که به منظور شناخت موانع و تنگناهای صنعت جهانگردی در ایران صورت گرفته است. در این مطالعه سعی شده کمی ها و کاستی هایی که در این صنعت وجود دارد به تصویر کشیده شود.سنجش میزان رضایت جهانگردانی که به ایران سفر می کنند و مقایسه دیدگاه کارشناسان صنعت جهانگردی ایران با دیدگاه جهانگردان خارجی در مورد صنعت توریسم ایران از جمله اهداف پژوهشی است که انجام شده است. نمونه آماری ما در این گزارش دو گروه بوده که یک گروه آن را کارشناسان صنعت جهانگردی در سازمان ایرانگردی و جهانگردی وگروه دیگر را جهانگردان خارجی که به اصفهان سفر کرده اند تشکیل می دهند. روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت تمام شماری مقطعی در هتلهای توریست پذیر اصفهان انجام شده بطوری که تعداد 200 نفر جهانگرد از هشت ملیت و تعداد50 کارشناسان صنعت جهانگردی در این نمونه مورد مطالعه قرار گرفته اند. چهارچوب نظری تحقیق با استفاده از نظراتی مانند مبادله، نظریه توسعه جهانگردی پایدار استفاده شده و در این تحقیق تلاش بر آن بوده است به سوالات زیر پاسخ داده شود که: چه عواملی در جذب ودفع صنعت جهانگردی ایران موثر است؟ میزان رضایت توریست های خارجی که به ایران (شهر اصفهان) سفر می کنند در چه حدی است؟ و این میزان رضایت تحت تاثیر چه عواملی کاهش یا افزایش می یابد؟ به منظور حصول از اطمینان، اعتبار و روایی پرسشنامه ها، ابتدا پرسشنامه اولیه در جمعیت محدودی از جهانگردان و کارشناسان جمع آوری شد و سپس با توجه به دستاوردها و نتایج حاصله، پرسشنامه نهایی طراحی و در نمونه مورد مطالعه، اجرا گردید. پس از وارد نمودن اطلاعات در کامپیوتر با استفاده از نرم افزار SPSS پردازش اطلاعات آماری انجام گرفت. پس از جمع آوری وتحلیل اطلاعات محقق به این نتیجه رسیده است که عواملی ازقبیل: بهبود امکانات رفاهی جهانگردان، ارائه مدت زمان اقامت بیشتر، برقراری امنیت، اطلاع رسانی گسترده تر،کاهش اعمال محدودیتهای مذهبی، سرمایه گذاری خصوصی درصنعت جهانگردی، حمل ونقل پایدار،کاهش محدودیت تجاری، ارتقای کیفیتهای آموزشی مناطق توریست پذیر، افزایش روابط فرهنگی ایران باسایرکشورهاو... در میزان رضایت جهانگردان و رونق صنعت جهانگردی ایران موثرند.
    کلیدواژگان: جهانگردی، صنعت، توسعه، آموزش، رضایت
  • مجید نعمتی، جعفر دری کفرانی، رضا وحدانی ثانوی صفحه 165
    ضرورت پاسخ گویی به خطاهای نوشتاری زبان آموزان نه تنها ضروری است (فریس، پزون، تید و تینی، 1997)، بلکه همانطور که کافین و سایر نویسندگان (2003) معتقدند یک عمل آموزشی اساسی می باشد. علی رغم وجود مطالعات و پژوهش های متعدد در زمینه یادداشت های اصلاحی جهت برطرف نمودن خطاهای زبان آموزان توسط معلمان (باون، مدسن و هیلفرتی 1985، داف 1990، رایکن 1991، زامل 1985، فثمن و ویلی 1985، فرادسن 2001، فریس 2002، کوهن 1987)، هنوزتردیدهائی در زمینه کار آمد ترین نوع بازخورد از سوی معلمان وجود دارد. هدف از انجام این پژوهش مطالعه کارائی سه نوع راهکار مختلف تصحیح خطاهای زبان آموزان: مستقیم (بارز)، قسمتی (واژه محقیین) و بازخورد کلی است. برای رسیدن به این هدف سه گروه از زبان آموزان سطح میانه زبان انگلیسی انتخاب شدند وخطاهای زبانی هر یک از گروه ها با یکی از این سه روش تصحیح گردید. تجزیه و تحلیل داده ها مشخص کرد که زبان آموزانی که خطاهای آنها با شیوه مستقیم تصحیح گردیده بود در مقایسه با گروه های دیگر پیشرفت بیشتری داشتند.
    کلیدواژگان: باز خورد، باز خورد مستقیم، باز خورد قسمتی، باز خورد کلی، میانه
|
  • Page 9
  • Fattah Nazem Page 11
    The purpose of the present research is to investigate the relationship between organizational climate and the productivity of managers to present a suitable management pattern for productivity based on organizational climate. Out of the population of the research, 1208 managers were randomly selected consisting of managers who work in high schools (N=245), Municipality (N=52), National Company Petrochemical Industries (N=349), Islamic Azad University, Zone 8 (N=200), Tax offices (N=208), and Charity organizations (N=154) in Tehran Province. The research instruments were the questionnaires of organizational climate (Litwin & Stringer, 1968) and productivity (Smith, McCall, & Stoll, 1998). To this end, questionnaires were given to three clerks under each manager’s supervision. The results of applying the analysis of multi-variation regression indicated that: 1) there was a relationship between the organizational climate and the productivity of the managers and 2) the math pattern for the productivity of the managers in educational, public services, industrial, higher education, tax, and charity organizations based on organizational climate were as follows:1) Productivity = 0.64 × organizational climate + (-22.62) 2) Productivity = 0.73 × organizational climate + (-15.825)3) Productivity = 0.65 × organizational climate + (-29.19)4) Productivity = 0.85 × organizational climate + (-11.219)5) Productivity = 0.66 × organizational climate + (-10.04)6) Productivity = 0.63 × organizational climate + (-15.74)
  • Parviz Birjandi, Mania Nosratinia Page 37
    The present study aims at evaluating the M.A. English Translation Program. Although this is somehow a new established program, nothing has been done about evaluation of it. Program evaluations need to be carried out within a well-constructed framework. A review of more than 30 evaluation models and checklists led to the decision that Stufflebeam's CIPP Model (2002) would best fit this evaluation study. This model has four parts (Context, Input, Process, and Product) and the research questions were written based on these parts. Then, all the universities having this program (at the time of this study) were chosen (except Islamic Azad University, Chabahar Branch). The first step in doing this study was conducting a comprehensive needs analysis to clarify the needs and objectives of students, presenting their language problems and their inabilities in relation to translation. This was done through class observations, interviews, and questionnaires. According to the obtained data it became clear that the first and most important aim of establishing this program- "training the expert translators skilled in the fields of Human and Social Sciences, etc." to the great extent is ignored.
  • Mojtaba Mohammadi Page 59
    The main purpose of the present research was to study the predictive value of the Islamic Azad University’s Entrance Examination (IAUEE) in Iran administered to those applied for English Language courses. It, furthermore, attempted to investigate probable correlation between English Language students’ academic achievement regarding their Grade point Average (GPA) and their entrance admission test results and their sex, field of study, or age. To conduct the research, 282 senior undergraduate students who were admitted to study in all English language fields in Islamic Azad University, Roudehen Branch were randomly selected. Data were collected regarding their performances in Entrance Examination and their GPA during the first three years of their study. Data analysis indicated that students’ total score in IAUEE had a better predictive value than the English subtest score. Out of three English majors under study, admission exam for ELT students had a much more recognized predictive value than for students in other courses. Moreover, while boys’ English proficiency subtest was a better predictor of their academic achievement, girls’ total score proved so.
  • Hamidreza Fatemipour Page 73
    The purpose of the present study was to determine whether different reflective teaching tools obtained the same kind of data. If not, which tool provided the reflective teachers with more reliable data? In order to investigate the research question, a researcher-made questionnaire related to the teachers’ decision making was designed. The population of the study consisted of all the Teachers (i.e., around 60 teachers) and students (i.e., around 2500 students) in the English Department of Islamic Azad University, Roudehen Branch in the academic year of 2006-2007. The method of selecting the research sample was simple random sampling. The research sample was comprised of 10 teachers and 251 students. The design of the study was descriptive (non-experimental correlational). The statistical analysis of data included the application of ANOVA and Pearson Coefficient of Correlation. The ANOVA test showed that the F observed (8.12) was significant at the 0.05 level; therefore, there were significant differences among the kind of data that different reflective tools obtained. Moreover, further analysis emphasized that some reflective teaching tools provided the teachers with more reliable data.
  • Ahmad Yaghoubi Page 91
    This investigation was conducted with the intention of possibly recognizing error competence as a new variable related to advanced learners’ structural weakness. Error competence as one of the psychological levels of error orientation is the active knowledge to recover from errors immediately and reduce the error consequences. And error orientation shows how learners cope with and react to their own mistakes and errors. The purpose of the study has been to determine the existence of any meaningful relationship between the error competence and the structural competence of the EFL students. The target population of the research included the English students at Islamic Azad University, Roudehen Branch. A sample of 200 EFL senior students was selected based on the multistage random sampling. They were administered the two instruments of the research: The Structural Error Competence Questionnaire (SECQ) and the structure section of a standard TOEFL test. The research has been conducted based on a descriptive correlational study in Iran and resulted in the existence of significant correlation between the two variables. The correlation coefficient amounted to 0.228 which was significant and positive at the 0.01 level. In conclusion, this investigation has paved the way to support the idea of having error competence as a strategy which needs training and management.
  • Fatemeh Khonamri Page 111
    In the present study, the relationship between ESL advanced students’ beliefs, metacognition and their strategic reading performance was examined. The study was divided into two phases. In the first phase of the study, three questionnaires were used to investigate the relationship between metacognitive awareness and learners’ beliefs. In the second phase, learners’ strategic reading behavior was explored through think-aloud protocol analysis, retrospective questions and interviews. Through correlational analyses conducted with the entire sample, it was clear that significant positive correlations exist between BALLI and BAR (r =.393). The one-way Anova analyses indicated that the belief variables (BALLI and BAR) accounted for a greater portion of total MQ variance (mean square =.141). The result of the second phase of the study indicated that though the metacognitive knowledge was shown to play no significant role in the strategic reading behavior of the subjects, it proved useful in facilitating the reading performance of the readers. In short, the findings of the study suggest an interaction between beliefs, metacognitive knowledge and strategic reading behavior o f learners. This may mean that in reading instruction, a consideration of these variables can lead to better reading performances.
  • Majid Kaffashi Page 141
    The present paper was the result of a set of studies aiming at recognizing the problems and difficulties of Tourism industry in Iran. In this research, sampling was done in cross-sectional method from tourist hotels in Isfahan, i.e. 200 tourists from eight nationalities and 50 experts from Tourism industry were examined. In the theoretical framework of the research some theories such as the theory of exchange and the theory of sustainable tourism development were also considered. This research tried to answer the following questions: what are the effective factors in attraction and repulsion of Iran’s Tourism industry? How satisfied are the foreign tourists traveling to Iran (Isfahan)? And what factors are involved in this satisfaction? Data analysis indicated that the following factors would affect the tourist's satisfaction and the boom in Iran’s tourism industry: Improving tourist welfare facilities, providing more period of stay, establishing security, having more publicity campaign, decreasing religious restrictions, planning private investment in tourism industry, developing stable transportation, lifting commercial limitation, upgrading educational quality in tourist areas, expanding Iran’s cultural relations with other countries, etc.
  • Majid Nemati, Jafar Dorri Kafrani, Reza Vahdani Sanavi Page 165
    The vitality of teacher response to student's writing is not only undeniable (Ferris, Pezone, Tade & Tini, 1997) but also as Coffin et al. (2003) believe, is a central pedagogic practice. Despite the existence of studies in the area of written teacher commentary (Bowen, Madsen, & Hilferty, 1985; Cohen, 1987; Doff, 1990; Fathman & Whalley, 1985; Ferris, 2002; Frodesen, 2001; Rieken, 1991; Zamel, 1985), there are still doubts about the most effective types of teacher feedback. The purpose of this study is to investigate the efficacy of three most prevalent error treatment techniques directive (explicit), partial (researchers’ terminology), and general feedback. To accomplish the expected goal, three groups of female students with intermediate level of proficiency were selected and the written errors of each group were treated according to one of the feedback techniques during the course of study. The analysis of the student's scores revealed that students receiving the directive feedback, improved significantly in comparison with those in the other two groups.